Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ...ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ

By Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τη Δευτέρα ξεκινούν τα σχολεία με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.

Καθόμαστε λοιπόν και αναλύουμε τα νούμερα: αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός ανά 8,5 μαθητές περίπου... Θεωρητικά, το νούμερο είναι καλό. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Υπάρχουν τάξεις με 30 και 40 παιδιά, παρά τον χαμηλό θεωρητικό μέσο όρο.
Τι γίνεται λοιπόν? Που πάνε όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί? 

Σαφώς πολλοί είναι σε σχολεία απομακρυσμένα, με λίγα παιδιά, κάτι που ρίχνει το μέσο όρο...
Από την άλλη όμως, πάρα πολλοί είναι αποσπασμένοι, ωσεί παρόντες, αλλά ωστόσο απόντες...Έτσι, αντί τα σχολεία να λειτουργούν με τον αριθμό εκπαιδευτικών που πρέπει, λειτουργούν με τους ...μισούς...  Χώρια που δεν υπάρχουν και τάξεις για να διδάξουν όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί... Οι αποσπασμένοι, άλλοι διδάσκουν αλλού, κι άλλοι βρίσκονται σε διάφορες υπηρεσίες, άσχετες με το αντικείμενό τους, μέχρι και σε γραφεία υπουργών!

Γίνεται μια τεράστια ΑΠΑΤΗ στο χώρο των εκαπιδευτικών... Με αποσπάσεις και άλλα παρόμοια κόλπα γίνεται ένα μπάχαλο ρουσφετολογίας με αποτέλεσμα τα σχολεία να υπολειτουργούν... Μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση δεν έβαλε χέρι στην ΑΠΑΤΗ αυτή. Και η σημερινή δείχνει απλώς να τη διαχειρίζεται, κι όχι να της βάζει χέρι...

You Might Also Like

0 σχόλια