My precious...

By Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2007

Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 2007! Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Αλλιώς πως να εξηγηθεί το γεγονός οτι ασχολείται ολόκληρο το κόμμα με το γιατί έχασε τις εκλογές του 2004!

Όσο για τη λεγόμενη μάχη της διαδοχής, μάλλον κοκορομαχία θυμίζει. Είναι πολλές φορές λυπηρό μεν, αλλά ταυτόχρονα παράδοξο το πως, κάποιοι με βλέψεις να κυβερνήσουν μια χώρα μπορεί να συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα παιδιά. Ή μάλλον, ακόμα χειρότερα σαν το Γκόλουμ και τον κύριο Φρόντο.

Πού'ντο, πού'ντο το δαχτυλίδι; Ποιός θα γίνει ο άρχοντας των δαχτυλιδιών; Ένα είναι σίγουρο: οτι αυτή η χώρα έχει πολλά κοινά με τη Μέση Γή.
"Με υποσκάπτει" ο ένας, "με υποτιμά" ο άλλος, "θέλει να μου πάρει το παιχνίδι " ο πρώτος, "μπαμπά Σημίτη δώστο σε μένα" ο δεύτερος και εμείς περιμένουμε να μας κυβερνήσουν, δηλαδή να κυβερνήσουν το καράβι σε καλό για μας προορισμό!

Η νομή της εξουσίας είναι το πραγματικό δαχτυλίδι. Οι τεράστιες ανοχές αυτής της χώρας σε πρακτικές ιδιοτελείς είναι ένα απο τα γνωρίσματα και τις ιδιαιτερότητες της σύγχρονης Ελλάδας. Η συνήθεια ως κακός σύμβουλος έχει διευρύνει τα περιθώρια, με αποτέλεσμα να μην εκπλήσετται ο Έλληνας πλέον από τίποτα. Η λανθασμένη άσκηση εξουσίας με ωφελιμιστικά κίνητρα θεωρείται φυσιολογική, ο καβγάς για την ισχύ προκαλεί το ενδιαφέρον με κουτσομπολίστικη δίάθεση και μόνον, ενώ στην πραγματικότητα διακυβεύεται η καθημερινότητα και το μέλλον όλων. Κι ενώ κάποιοι θησαυρίζουν και μοιράζουν προνόμια, οι πολλοί ψυχαγωγούνται από ίντριγκες και καυγάδες, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το πεδίο στους πρώτους. Ή μήπως όλα γι'αυτό γίνονται;

You Might Also Like

0 σχόλια