Ψηφοθηρίας εγκώμιον

By Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2007

Δύσκολος τοκετός για το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των απόδημων. Τα κόμματα δηλώνουν θετικά προς την κατεύθυνση αυτή (με εξαίρεση το ΚΚΕ). Επί της ουσίας όμως αντιδρούν, καθώς φοβούνται αλλοιώσεις στο αποτέλεσμα που με τόσο κόπο κατάφεραν να το φέρουν στα μέτρα τους !


Είναι γεγονός οτι τεχνικά το εγχείρημα παρουσιάζει δυσκολίες. Δυσκολίες οι οποίες όμως δεν είναι καθόλου αξεπέραστες. Ο φόβος των κομμάτων είναι οτι, με την ψήφο των αποδήμων που προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, θα αλλοιωθεί ο εκλογικός χάρτης στις περιοχές αυτές(π.χ. στο Έβρο). Επίσης η απόσταση (και κατά συνέπεια και το κόστος) δε διευκολύνει την επαφή των υποψηφίων με τους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο επηρεασμός τους.

Φοβίες άλλων καιρών, πρακτικές στυγνής ψηφοθηρίας, που δείχνουν τον ανύπαρκτο οραματισμό των πολιτικών μας και ακόμη περισσότερο τεχνικές πολιτικής που θυμίζουν ολοκληρωτικά συστήματα, καθώς οι προθέσεις που διακηρύσσονται απέχουν από την πραγματικότητα.Και το χειρότερο είναι οτι απλώς καθυστερούν κάτι που είναι αναπόφευκτο, ενώ μακροπρόθεσμα μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει για τη χώρα.

You Might Also Like

0 σχόλια