Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

By Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2008

Άμα το έχεις μέσα σου... Ή αλλιώς, πρώτα βγαίνει το χούγι και ύστερα η ψυχή...

Οι πλανητάρχες αμερικάνοι πάσχουν από το σύνδρομο της υπεροχής. Στηριζόμενοι στην οικονομική ευμάρεια που αποκτά κανείς όταν ασχολείται αποκλειστικά με αυτήν, οι αφελείς αλλά ταυτόχρονα κουτοπόνηροι κάτοικοι της "κοιτίδας της δημοκρατίας"-κατά τη γνώμη τους, είχαν, έχουν και θα έχουν βλέψεις επικράτησης στο σύνολο του πλανήτη. Ο πραγματικός τους στόχος είναι να ζούν σε μια μεγάλη Αμερική, που θα περιλαμβάνει κινέζους, ινδούς, γερμανούς, γάλλους, ρώσους και έλληνες. Για να πετύχουν το στόχο τους, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Αδιαφορώντας για το κοινό αίσθημα, κινούνται εκεί που τους οδηγεί το συμφέρον τους, πατώντας επάνω στο συμφέρον όλων των υπολοίπων.
Έτσι, όταν βρήκαν μπροστά τους μια -θεωρητικά-ισχυρή Σοβιετική Ένωση, ξεκίνησαν την κούρσα των εξοπλισμών και έφτασαν στο λεγόμενο Ψυχρό Πόλεμο. Έναν πόλεμο που, αν και δε χρησιμοποίησε συγκρούσεις και μάχες σώμα με σώμα, και θύματα είχε, και τεράστιο κόστος, και επιπτώσεις για ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα, η γηραιά Ρωσία, προσπαθώντας να συνέλθει από τη μετάβασή της στην "ελεύθερη " οικονομία δείχνει να θέλει να ορθοποδίσει και διεκδικεί και πάλι ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα. Για να προλάβουν μια τέτοια εξέλιξη, οι αμερικάνοι χρησιμοποιούν τα παλιά δόγματα: τον αποκλεισμό της Ρωσίας περιμετρικά με χώρες συμμαχικές με τις ΗΠΑ, ώστε να νιώθει η Ρωσία επάνω της την ανάσα της Αμερικής.
Αυτό είναι που ονομάζεται ο Νέος Ψυχρός Πόλεμος. Η ενδυνάμωση του ΝΑΤΟ, η αγωνιώδης εισαγωγή σ'αυτό νέων μελών από το πρώην ανατολικό μπλόκ, η τοποθέτηση πυραύλων σε κάποιες από τις χώρες αυτές, εξυπηρετεί τα σχέδια του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου των Αμερικάνων. Ενός πολέμου που έχει ξεκινήσει και στον οποίο η Ελλάδα πολύ μικρό ρόλο έχει να παίξει.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κόσοβο, το θέμα της Μακεδονίας και της επίλυσης του προβλήματος με τα Σκόπια, αλλά και το θέμα της τοποθέτησης πυραύλων σε Πολωνία και Τσεχία και η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι σκηνές αυτού του πολέμου. Όπως και το θέμα των αγωγών φυσικού αερίου και το δίπορτο που προσπαθεί να παίξει η Ελλάδα, συμμαχώντας με τη Ρωσία για τον αγωγό της Αλεξανδρούπολης.

Το βέβαιο είναι οτι είμαστε σε Πόλεμο, και μάλιστα παγκόσμιο. Ωστόσο, η Ελλάδα επιμένει να πορεύεται με κριτήρια αφελή, θεωρώντας οτι υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια, για λάθη, για ιστορικές πανωλεθρίες... Όμως, η ιστορία δε σταματά, όποιος θέλει να είναι μέλος της πρέπει να τρέξει και η Ελλάδα στέκεται και κοιτά, άνευρη, ανεγκέφαλη, εμφύλια και ανιστόρητη.

You Might Also Like

1 σχόλια