ΤΑ ...."ΠΑΛΤΑ"!

By Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2008

Ποιός μας φόρτωσε όλα αυτά τα "παλτά"; Γιατί, μη μου πείτε οτι δεν είναι παλτά ο Καραμανλής, ο Αλογοσκούφης, ο Παυλόπουλος, ο Βουλγαράκης, ο Ρουσόπουλος, αλλά και ο Παπανδρέου, ο Αλαβάνος, ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης, η Παπαρήγα και οι συν αυτών βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι, νομάρχες κ.ά.

Στην ποδοσφαιρική ορολογία πρόκειται για "παλτά" πρώτου μεγέθους.
Κάκιστοι ρήτορες, ατάλαντοι πολιτικοί, χωρίς όραμα, χωρίς αρχές, χωρίς αξίες, χωρίς ποιότητα, χωρίς ανθρωπιά. Στο παιχνίδι της πολιτικής δε δικαιούνται να είναι ούτε ...στη δεκαοχτάδα!
Γιατί ο παίχτης κρίνεται από την απόδοσή του. Αν παίζει καλά έχει καλώς, αν όχι παίρνει μεταγραφή. Έ λοιπόν, όλοι αυτοί θα έπρεπε να έχουν "σταματήσει το ποδόσφαιρο"!
Ο Καραμανλής, π.χ. αντί να εμφανιστεί στη Βουλή και να καταλάβει τους λόγους της λαϊκής δυσαρέσκειας, πήγε και συναντήθηκε με το ...Μπαρόζο!
Ο Παπανδρέου γαβγίζει στη Βουλή, χωρίς όμως να δαγκώνει. Άραγε έχει δόντια;
O Αλαβάνος έγραψε το κόμμα στον Τσίπρα, κράτησε όμως για τον εαυτό του την "επικαρπία"... Έτσι, ο κληρονόμος δε μπορεί να κάνει τίποτα με την κληρονομιά, πέρα από το να τη δείχνει στους φίλους του!
Η Παπαρήγα, ατάλαντη και αδιάφορη, πλην τιμία, απλά...αδυνατεί.
Ο Καρατζαφέρης ψάχνει το στίγμα που θα τον οδηγήσει λίγο ψηλότερα. Θα το βρει, γιατί όποιος ψάχνει βρίσκει. Όμως, εκεί που θα πάει, δε θα του αρέσει...

Όλο αυτό το τσούρμο διασκεδάζει, κάνοντας πολιτική, όπως τα παιδιά παίζουν με τα στρατιωτάκια. Η αφέλεια των ψηφοφόρων τους διατηρεί στην επιφάνεια. Κάποτε όμως το πρωτάθλημα τελειώνει και εκεί φαίνεται η θέση που πήρε ο καθένας. Και γίνεται η σύγκριση του δικού μας πρωταθλήματος με τα ξένα... Γιατί η Ελλάδα έχει βουτήξει στη μιζέρια. Στη μελαγχολία. Νοσεί. Νιώθει το πρόβλημά της, δεν έχει όμως καλούς γιατρούς. Μόνο ...παλτά...

You Might Also Like

4 σχόλια