ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ...

By Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2008

Μια πολύ περίεργη υπόθεση ήταν αυτή που προκάλεσε την ερώτηση τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και ενός του ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα, με ερώτηση των βουλευτών της κυβέρνησης, των Γιώργου Καλαντζή, Ολγας Κεφαλογιάννη, Κώστα Κουκοδήμου και Γιώργου Αναγνωστόπουλου, καθώς και του Βαγγέλη Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον υπουργό να εξετάσει αν ο υποναύαρχος σε αποστρατεία Αλέξανδρος Ιωαννίδης είναι το ίδιο πρόσωπο με εκείνον που αποστρατεύτηκε ως υπεύθυνος για τον λέβητα του «Ασπίς» και εάν «ως πράξη αντίστασης στη δικτατορία κρίθηκε από τα αρμόδια όργανα η πράξη του αυτή». πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο αφού αποστρατεύτηκε εργάστηκε ως καθηγητής. Στη συνέχεια, το 1985, κρίθηκε για πρώτη φορά ύστερα από σχετική αίτησή του ως αντιστασιακός και πήρε τον πρώτο βαθμό. Ακολούθως, έπαιρνε κανονικά τους βαθμούς μέχρι και τον βαθμό του υποναυάρχου μηχανικού! Σήμερα, θεωρείται δικαιωμένος «αντιστασιακός -διωχθείς από τη χούντα» - πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Το Ασπίς ΙΙ είναι ένα αντιτορπιλικό τύπου 'FLETCHER’. Πρόκειται για το πρώην ‘USS Conner (DD-582)' που ναυπηγήθηκε το 1942-1943 στα ναυπηγεία ‘Boston Navy Yard, Boston Mass’ και εκσυγχρονίστηκε αργότερα στις Η.Π.Α. στην Καλιφόρνια. Παραχωρήθηκε από τις Η.Π.Α. κατά τα έτη 1959 – 1960 και παρελήφθη στον ναύσταθμο LONG BEACH της Καλιφόρνια. Η ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε στις 10 Νοεμβρίου 1959 στο Λογκ Μπίτς. Άλλα όμοιου τύπου πλοία ήταν το ‘Βέλος ΙΙ’, τκαθώς και τα ‘ΛΟΧΓΗ ΙΙ’ και ‘ΣΦΕΝΔΟΝΗ ΙΙΙ’. Παροπλίστηκε στις 1 Φεβρουαρίου 1991.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου λέγοντας οτι ο Υποναύαρχος (Μ) εν αποστρατεία Αλέξανδρος Ιωαννίδης ΠΝ:
α. Τον Απρίλιο του 1985 σύμφωνα με απόφαση του Μικτού Ειδικού συμβουλίου Κρίσεων εντάχθηκε στις διατάξεις άρθρου 4 του νόμου 1447/84, προήχθη αναδρομικά σε Ανθυποπλοίαρχο και Υποπλοίαρχο και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Υποπλοιάρχου της αποστρατείας του λογιζομένης από 28 Σεπτεμβρίου 1978.
β. Τον Απρίλιο του 1998 με διοικητική πράξη ανακλήθηκε η αποστρατεία του και προήχθη διαδοχικά με την ίδια διοικητική πράξη σε Πλωτάρχη, Αντιπλοιάρχο, Πλοιάρχο, Αρχιπλοιάρχο και Υποναυάρχο. Με την ίδια διοικητική πράξη τέθηκε σε αποστρατεία με τον βαθμό του Υποναυάρχου λογιζομένης από 7 Μαρτίου του 1996.
Από τα ανωτέρω παρατιθέμενα στοιχεία του Υποναυάρχου (Μ) εν αποστρατεία Αλέξανδρου Ιωαννίδη ΠΝ, είναι αυτονόητο ότι ουδεμία διοικητική πράξη αποκατάστασης έλαβε χώρα από τις τελευταίες ηγεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.
Την ανακοίνωση υπογράφει ο αντιπλοίαρχος Α.ΒΕΤΤΟΣ-ΠΝ, εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝ.
Με λίγα λόγια επιβεβαιώνει, τα δημοσιεύματα, απλά ενημερώνει οτι οι συγκεκριμένες κρίσεις δεν έγιναν πρόσφατα αλλά παλιότερα κι έτσι η σημερινή ηγεσία του ΓΕΝ ουδεμία ευθύνη φέρει.

Τα περίεργα

Το θέμα έχει τα περίεργά του:
1. Τι έγινε ακριβώς στην περίπτωση του Αλέξανδρου Ιωαννίδη; Όντως, ο δάσκαλος (!) Ιωαννίδης, ενώ κρίθηκε υπεύθυνος για τη ζημιά στο λέβητα του «Ασπίς» και απετάχθη ως Σημαιοφόρος στις αρχές του 1967, στη συνέχεια η πράξη του θεωρήθηκε "σαμποτάζ κατά των προπαρασκευαστικών δραστηριοτήτων της χούντας", αναγνωρίστηκε ως αντιστασιακός, αποστρατεύθυκε και προήχθη μάλιστα σε υποναύαρχο;
2. Τι έπιασε 4 βουλευτές της κυβέρνησης και έναν της αντιπολίτευσης να ασχοληθούν με ένα θέμα τόσο παλιό; Τι μύγα τους τσίμπησε; Πρόκειται για ένα θέμα-παραπλάνηση για να έχουν θέμα τα κανάλια, ή υπάρχει κάτι άλλο; Στην πραγματικότητα, η αποστρατεία έγινε το 1967, η αποκατάσταση το 1987 και η αποκάλυψη το 2008. 41 δηλαδή χρόναι μετά! Ενώ προήχθη κατά 7(!) βαθμούς το 1996. Τι "ένωσε" κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους βουλευτές;
3. Η δημοσιοποίηση του θέματος "κατά παραγγελία" από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το MEGA, και άλλους δείχνει οργανωμένη προσπάθεια. Ποιός είναι ο στόχος της ανάσυρσης της ιστορίας αυτής; Υπάρχει γραμμή από εκδότες; Πρόκειται για κίνηση που βοηθά το προφίλ του Βενιζέλου;
4. Σε τι διαφέρει το θέμα αυτό από τόσα άλλα, περιπτώσεις ηρωοποιήσεων με διακομματική συναίνεση ή ακόμα και περιπτώσεις Χαραλαμπόπουλων και Παπαδόγκωνων που αυτο(;)-ανακηρύχθηκαν ήρωες αντιστασιακοί;
5. Υπάρχει σχέση του Αλέξανδρου Ιωαννίδη με το Γιάννη Ιωαννίδη, βουλευτή της Ν.Δ.; Τον Ιούνιο του 2006, ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέθετε ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας, ζητώντας του να επεκτείνει τη διάταξη του άρθρου 15 του Ν.2984/2002 για την κατ'εξαίρεση προαγωγή διαφόρων βαθμών, μεταξύ των οποίων και των υποναυάρχων σε Αντιναύαρχους και στους αποστρατευθέντες προ του έτους 2002 – 2003 (όπως ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης). Υπάρχει σχέση;

Θέτουμε τα ερωτήματα χωρίς περισσότερες απαντήσεις. Η εν λόγω είδηση είναι μία από τις κατασκευασμένες ειδήσεις ψυγείου που ανασύρονται κατά το δοκούν με συγκεκριμένους στόχους. Το μέλλον θα ξεκαθαρίσει τους στόχους αυτούς και, αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε.

You Might Also Like

2 σχόλια