ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑ...

By Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

Και πάνω που απογοητεύεσαι και λες "όλα έχουν ισοπεδωθεί", κάτι συμβαίνει και σε κάνει πάλι να ελπίζεις. Είναι η δίψα του ανθρώπου για επιβίωση, για βελτίωση, ή μήπως όντως το σύμπαν διαθέτει θετικές ενεργειακές ιδιότητες? Σιγά μην πιστέψω στο σύμπαν!

Η ιδιοτέλεια, η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός, η βεβαιότητα περί του περιττού της ενέργειας είναι η αναμενόμενη στάση όταν κάποιος καλείται να παρέμβει σε μια εκ πρώτης όψεως "ανώφελη" παρέμβαση περί μπλογκς σε μαθητές δημοσιογραφίας σε ΙΕΚ. Εκτός αν ο παρεμβαίνων, ο Ανδρέας, ενδιαφέρεται πραγματικά για τα μπλογκς, όσο και για τα παιδιά. Οπότε η συζήτηση γίνεται ενδιαφέρουσα, τα παιδιά ρωτούν και μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς, γιατί η απάντηση κρίνεται. Κι όταν ξυπνά η κρίση, τα πράγματα είναι καλά. Πολύ καλά!
Αισθάνομαι λοιπόν σαν τον Κολόμβο (που ανακάλυψε την Αμερική, ενώ πριν από αυτόν την είχαν ήδη ανακαλύψει άλλοι!). Ανακάλυψα οτι υπάρχουν άνθρωποι χωρίς τουπέ, χωρίς ταμπού, άνθρωποι σαν τον Ανδρέα, επαγγελματίες με περγαμηνές που έχουν να δώσουν και το κάνουν, που διδάσκουν όχι ακαδημαϊκά αλλά βιωματικά και γι'αυτό είναι δυσεύρετοι! Ανακάλυψα οτι υπάρχουν παιδιά που θέλουν να ξέρουν, αν υπάρχει κάποιος που να θέλει να τους πει, θέλουν να κάνουν ασχέτως αν τα καταφέρουν. Ανακάλυψα οτι υπάρχουν και άνθρωποι σε ΙΕΚ που τους αρέσει να βλέπουν τα πράγματα να ζυμώνονται, θέλουν να αποφεύγουν τη στασιμότητα και το προβλέψιμο, να δημιουργεί τάσεις για να παράγεται πρόοδος. Γιατί δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς τάση, χωρίς τέντωμα των πραγμάτων, συζήτηση, σκέψη. Το καλύτερο ίσως μάθημα από τα χρόνια των σπουδών μου ήταν οτι για να φύγει το βέλος, πρέπει να τεντωθεί η χορδή. Όταν ο καθηγητής το προσπαθεί, όταν οι υπεύθυνοι το επιζητούν, όταν οι παρεμβαίνοντες το μπορούν και όταν οι μαθητές το αντέχουν, τότε έχουμε παραγωγή σκέψης, προόδου. Κάνουμε βήματα μπροστά. Όπως τις προάλλες στο ΙΕΚ Επανωμής, μαζί με την Εύη και τον Αντρέα.

Και ας μην κρυβόμαστε, τα σουβλάκια ήταν κορυφαία, η παρέα αυθόρμητα μοναδική, ενώ οι γκριμάτσες του Τάσου επιπέδου Βασίλη Αυλωνίτη! Κάτι μου λέει οτι πρόκειται περί μελλοντικής φιλίας. Ανδρέα, I own YOU!

You Might Also Like

0 σχόλια