ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ) ΕΝ ...ΚΡΑΝΙΩ

By Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009 ,

Προειδοποίηση για «καταιγίδα απολύσεων» στη Βόρεια Ελλάδα, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και κυρίως για την τόνωση της ρευστότητάς τους, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Βασίλης Θωμαΐδης. Οπως υποστήριξε, αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τα μηνύματα από την αγορά είναι ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη προβεί σε απολύσεις ή ελαστικοποίηση της εργασίας. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν η κρίση περάσει στην αγορά εργασίας του τουρισμού, τότε τα πράγματα θα «σκουρύνουν», καθώς οι εργαζόμενοι είναι δεκάδες χιλιάδες - flash.gr.
.
Βρε τι μαθαίνει κανείς...και μάλιστα από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων! Πρόεδρε, τι προειδοποιείς για καταιγίδα απολύσεων? Για να νομίζει κανείς οτι σήμερα δε συμβαίνει αυτό? Δουλέυόμαστε μεταξύ μας? Η ανεργία στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 30% και συ προειδοποιείς? Στα πόσα πηδάς από το Λευκό Πύργο δηλαδή? Στα 99%? Ο κόσμος περπατά πάνω-κάτω και ψάχνει για δουλιά, έχουν τρελλαθεί οι πάντες να ψάχνουν μήπως και μπορέσουν και προσληφθούν ως ντελιβεράδες - όπου πλέον απαιτείται τουλάχιστον μεταπτυχιακό και εσύ προειδοποιείς? Τις προάλλες είδα απόφοιτο ιατρικής να κόβει πίτα-γύρο! Και εσύ προειδοποιείς? Πολύ έγκαιρο σε βρίσκω...
.
"Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία" λέει... Γιατί δεν υπάρχουν? Γιατί να μην υπάρχουν? Ποτε θα υπάρξουν δηλαδή? Αν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το εύρος της ανεργίας στη Βόρεια Ελλάδα, για ποιό πράγμα υπάρχουν επίσημα στοιχεία? Για τη συχνότητα ζευγαρώματος των συναγρίδων?
.
"Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη προβεί σε απολύσεις ή ελαστικοποίηση της εργασίας" λέει. Μη μου πεις... Ποιές επιχειρήσεις? Αλήθεια, μια που τό΄φερε η κουβέντα, ποιές είναι οι επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα? Εννοώ επιχειρήσεις με βάση τον ορισμό του Μπαμπινιώτη, όχι με το νεοελληνικό ορισμό, όπου ακόμα και ο μικροπωλητής δηλώνεται ως επιχείρηση... Δεν υπάρχουν! Η Βόρεια Ελλάδα είναι έδρα καφετεριών, φαστφουντάδικων και μπουζουκερί! Δηλαδή, παλιότερα που η οικονομική συγκυρία ήταν καλύτερη, μήπως υπήρχε λιγότερη ανεργία?
Τώρα δηλαδή άρχισαν να ελαστικοποιούν την εργασία? Ή μήπως τώρα θα ξεκινήσουν οι απολύσεις? Άστο πρόεδρε, στη βόρεια Ελλάδα το αίσθημα ασφάλειας για την εργασία είναι είδος εν ανυπαρξία...
.
Τέλος, αναρωτιέσαι τι θα γίνει αν αν η κρίση περάσει στην αγορά εργασίας του τουρισμού. Τι λες εσύ, δε θα περάσει? Ο κόσμος δε θα έχει μία, αλλά τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα... Έτσι φαντάζεσαι?

You Might Also Like

0 σχόλια