ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΗΘΗ

By Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

Κυρία Ξενογιαννακοπούλου,

Τέσσερα πρόωρα νεογνά εχασαν τη ζωή τους στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα", εξ'αιτίας μιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης που οφειλόταν στο μικρόβιο serratia.

Το θέμα γράφτηκε σε όλα τα ΜΜΕ, έγινε αναφορά στις επιπτώσεις του μικροβίου, για μια ακόμη φορά ζητήθηκε επιπλέον προσωπικό (...) και το θέμα πήρε την άγουσα για τη λήθη της φρέσκιας είδησης...

ΠΟΣΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ? ΟΥΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ?

Τέσσερα μωρά έχασαν τη ζωή τους. Η αιτία βρίσκεται στην έλλειψη προσωπικού, συνδυασμένη με κακή υγιεινή και βιασύνη. Καμία ΕΔΕ δεν πρόκειται να γίνει για το θέμα. Κι αν γινόταν όμως, δε θα έφταιγε κανένας!

Ούτε ο πρόεδρος του νοσοκομείου, που δε βγήκε έγκαιρα να σκίσει τα ρούχα του οτι θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν προσληφθούν άμεσα μαίες... Για τι και για ποιόν άραγε?
Ούτε οι εργαζόμενοι, που "πάνω στη βιασύνη τους δεν προλάβαιναν να αλλάζουν γάντια από το ένα νεογνό στο επόμενο", ούτε να απολυμάνουν επαρκώς τοςυ χώρους. Για τι και για ποιόν άραγε?
Ούτε ο υπουργός υγείας που δεν κάθισε ποτέ να ρωτήσει τι θα γίνει αν δεν προσληφθούν άμεσα κι άλλοι... Για τι και για ποιόν άραγε?
Ούτε ο γραμματέας του υπουργείου υγείας, ο οποίος ήταν πολύ απασχολημένος με το να προσπαθεί να βρει τρόπους να οργανώσει τη γραμματεία του... Για τι και για ποιόν άραγε?

Για ποιόν δουλεύουν όλοι αυτοί? Για τα τέσσερα νεογνά! Τα οποία όμως έχουν ήδη πεθάνει! Άρα η δουλειά τους γίνεται άσκοπα! Άρα, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αφού οι ασθενείς πεθαίνουν! Άρα φταίνε! Άρα πρέπει να πληρώσουν!

Ποιά κοινωνία θα ασκεί αυτεπάγγελτα δίωξη κατά παντός που ευθύνεται για το θάνατο ενός μωρού? Γιατί το νεογνό είναι ένα μωρό! Δεν είναι στατιστικό λάθος! Ούτε μονάδα βιώσιμη υπό αίρεση...! Και οι υπεύθυνοι για το θάνατό τους πρέπει να τιμωρηθούν. Δίκαια αλλά και αυστηρά. Προς γνώση και συμμόρφωση και των υπολοίπων!

Τέσσερα μωρά πέθαναν στο "Αλεξάνδρα". Θέλουμε να ξέρουμε ποιός φταίει και πως θα τιμωρηθεί γι'αυτό. Αλλιώς η νέα διακυβέρνηση θα είναι μόνο λόγια...

You Might Also Like

5 σχόλια