ΠΑΠΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

By Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009

"Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς 2ης γενιάς, καθώς και δικαίωμα 'εκλέγειν και εκλέγεσθαι' στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για όσους έχουν συμπληρώσει 5 έτη νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα. Με ποιο σκεπτικό προχωράτε προς μια τέτοια κατεύθυνση; Έχετε αναλογιστεί και προσμετρήσει τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης;".

Τα παραπάνω αναφέρονται σε επερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τελικά, ο φασίστας, δεν κρύβεται... Ειδικά ο Καρατζαφέρης, με τόσα χρόνια ...πληρωμένες "διακοπές" στην Ευρώπη και στο Ευρωκοινοβούλιο, θα έπρεπε να ξέρει οτι η πρόταση της κυβέρνησης είναι απλώς ό,τι γίνεται στην Ευρώπη εδώ και τρεις δεκαετίες! Τριάντα χρόνια μετά, έρχεται μια κυβέρνηση - όποια κυβέρνηση - να κάνει το αυτονόητο. Και συναντά την αμφισβήτηση από μια μερίδα του πολιτικού κόσμου, που ξεκινά μια συζήτηση ξεπερασμένη, τελειωμένη...

Η ατζέντα του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι απομεινάρι περασμένων δεκαετιών! Ο άνθρωπος είναι τόσο αρτηριοσκληρωμένος που αδυνατεί να αντιληφθεί ακόμη και τα προφανή! Ψάχνει να δικαιολογήσει την ύπαρξή του ξεθάβοντας δοξασίες, φοβίες, στερεότυπα αφελή, που έχουν ήδη συζητηθεί και επιλυθεί πανευρωπαϊκά!

Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίον τίθεται η ερώτηση προδίδει την αφέλεια και της ανικανότητα άρθρωσης πολιτικού λόγου του ΛΑΟΣ. Τι ν ααναλογιστεί και τι να προσμετρήσει μια κυβέρνηση, όταν απλώς έρχεται να κάνει αυτό που κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχει πράξει από το 1980? Τι περιμένει δηγλαδή ο Καρατζαφέρης, μήπως αναλογιζόμενη η ελληνική κυβέρνηση ανακαλύψει πτυχές που δεν έχουν συζητηθεί τριάντα χρόνια τώρα?

Πόση άκρατη βλακεία χωρά μέσα σε μια φράση? Πόση τραγική ανικανότητα εκσυγχρονισμού, δημοκρατίας, σκέψης μπορεί να περιέχεται σε μια μόνο ενέργεια? Προφανώς, δεν υπάρχει όριο. Προφανώς, η καημένη η λογική θα συνεχίσει να ταλανίζεται από παπαρολογίες καρατζαφέρειες για πολύ ακόμη...

You Might Also Like

4 σχόλια