ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ...

By Σάββατο, Μαρτίου 29, 2008

Θυμάστε το μαγνητικό τρένο; Εκείνο που κατασκεύασε η γερμανική ThyssenKrupp σε συνεργασία με τη Siemens και τρέχει χωρίς ρόδες και χωρίς οδηγό, βασισμένο στην μαγνητική άνωση; Μέχρι τώρα μόνο ένα έχει πουληθεί, στη Σανγκάη, ενώ πρόσφατα η πόλη του Μονάχου έκανε πίσω στην πρόθεση εγκατάστασής του για την σύνδεση της πόλης με το αεροδρόμιο. Απλά, το έκρινε ασύμφορο, αφού κόστιζε γύρω στα 3,5 δις ευρώ! (EURONEWS

Σε μπελάδες μπήκε η εταιρεία VISA με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αιτία; Η έρευνα της επιτροπής για τα έξοδα διατραπεζικών συναλλαγών που εισπράτει η VISA για κάθε αγορά του δικαιούχου στο εξωτερικό. Η Επιτροπή θεωρεί-δικαίως-οτι τα έξοδα αυτά δεν έχουν λόγο ύπαρξης, ενώ συντελούν στην άυξηση της τελικής τιμής των προϊόντων, κάτι που αφορά ακόμη και τους καταναλωτές που δε χρησιμοποιούν VISA. Καθώς η Επιτροπή απειλεί με πρόστιμα, το πιο πιθανό είναι να καταργηθούν τα έξοδα αυτα, κάτι που συνέβη και με τη MASTERCARD, με απόφαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής το Δεκέμβριο.

Προφυλακίστηκε ο γενικός διευθυντής και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας SMOBY Jean-Christophe Breuil, 38 ετών. Η SMOBY είναι η μεγαλύτερη γαλλική εταιρεία παιχνιδιών. Ο Breuil κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για ξέπλυμα χρήματος και για παρανομίες στη διαχείριση της εταιρείας, μέσω θυγατρικών στο εξωτερικό. Έχοντας αναλάβει το τιμόνι της εταιρεία το 1993, με το θάνατο του πατέρα του, επεδίωξε την εξάπλωση της εταιρείας στο εξωτερικό, με καταστροφικά, ωστόσο, αποτελέσματα, καθώς η επιχείρηση είναι χρεωμένη κατά 277 εκατομμύρια ευρώ και έχει τεθεί υπό δικαστική εκκαθάριση. Η ποινή που μπορεί να επιβληθεί στο Jean-Christophe είναι 10ετής φυλάκιση. (NOUVEL OBS)

You Might Also Like

0 σχόλια