ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ;

By Πέμπτη, Ιανουαρίου 15, 2009

Λοιπόν, σήμερα μας βρίσκω εντελώς ασόβαρους. Περιγράψαμε την καλύτερη ελληνική δουλιά στον κόσμο, μιλήσαμε για τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των απαχθέντων, κοστολογήσαμε την ελληνική παρθενιά, χάσαμε τη Ραφήνα, παραγγείλαμε πίτσα και πούπουλα... Θα νομίζει ο κόσμος οτι είμαστε τίποτα χαβαλέδες, που γελοιοποιούν τα πάντα...
Έ λοιπόν, ΕΙΜΑΣΤΕ.

Όμως, ενίοτε, μας πιάνει κάτι τις, πως να το εξηγήσω, μια φλασιά σοβαρότητας και εμπίπτουμε με αποτέλεσμα να μας βγαίνει ένα alter ego. Σ'αυτή την κατηγορία εντάσσεται η πρόταση που ακολουθεί:
Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών βγάζει ένα αποτέλεσμα, σύμφωνα με το οποίο ο ένας κερδίζει και οι υπόλοιποι χάνουν. Σα συνέπεια, το ένα κόμμα γίνεται κυβέρνηση, χειρίζεται όλες τις κρατικές υποθέσεις, αλώνει τις καλές θέσεις στο δημόσιο κ.ο.κ. Ωστόσο, η λαϊκή ετυμηγορία κάτι άλλο εξέλεξε. Επέλεξε κατά προτίμηση τον έναν, δίνοντας στους άλλους ποσοστά που σε μια επειχείρηση θα τους καθιστούσαν συνιδιοκτήτες, συμμέτοχους. Στην πολιτική ισχύει το THE WINNER TAKES IT ALL.
Αδίκως. Η μοιρασιά θα έπρεπε να είναι πιο τίμια, ανάλογα με τα ποσοστά του καθενός. Επειδή όμως κάτι τέτοιο αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, θα προτείνουμε κάτι πιο απτό, εφαρμόσιμο, δίκαιο και λογικό:

Σε κάθε κυβέρνηση, τουλάχιστον ένας από τους υπουργούς να προέρχεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τουλάχιστον ένας από τους υφυπουργούς να προέρχεται από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτοί μάλιστα θα πρέπει να ανακυκλώνονται.
Υιοθετώντας αυτή την πρόταση, το κόμμα που θα το τολμήσει αφενός κερδίζει τις εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφετέρου δίνει μια ώθηση στη δημοκρατικότερη εκπροσώπηση του ελληνικού λαού μέσω του Κοινοβουλίου.
Κάτι τέτοιο που περιγράφει η πρόταση συμβαίνει, έστω και άτυπα, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Είμαστε περίεργοι να δούμε αν κάποιος θα τολμήσει να υποστηρίξει την παραπάνω πρόταση και να υποσχεθεί κάτι τέτοιο για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές...

You Might Also Like

2 σχόλια