ΨΩΜΙΑΔΗΣ, Η ΕΦΗ ΘΩΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

By Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Οι ομοιότητες μεταξύ του - ο θεός να τον κάνει - νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Έφης Θώδη είναι πάρα πολλές. Και αν ψάξει κανείς λίγο καλύτερα, θα δει οτι πρόκειται για δύο πορείες πολύ όμοιες!

Για παράδειγμα, και οι δύο τραγουδούν! Δημοτικά η μία, λαϊκά ο άλλος. Και μάλιστα αξιοπρεπώς, τηρουμένων των αναλογιών. Επίσης, και οι δύο επιχειρούν να τραγουδήσουν και πράγματα εκτός ρεπερτορίου τους, με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Επίσης πάσχουν αμφότεροι από την ίδια ασθένεια: τηλεοπτική προβολίτιδα! Αν μείνουν δύο μέρες χωρίς να εμφανιστούν στην τηλεόραση παθαίνουν στερητικό σύνδρομο που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε παράκρουση.

Ακόμη, και οι δυό τους έχουν την τάση να μιλούν επί παντός επιστητού. Και μιλούν ως ειδήμονες, χωρίς γνώση αλλά και χωρίς φειδώ.

Όταν μάλιστα μιλούν στην Τιβί, επιδιώκουν να δημιουργούν συγκρούσεις με διάφορους. Ξέρουν βλέπετε οτι οι συγκρούσεις επιμηκύνουν την τηλεοπτική τους παρουσία.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την τάση που παρουσιάζουν και οι δύο να μασκαρεύονται. Ο μεν νομάρχης ντύνεται Ζορρό, γαμπρός, φορά κεφαλές ζώων, η δε Θώδη ντύνεται Κλεοπάτρα, μανεκέν και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς.

Επίσης, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ασθένειάς τους, της τηλεοπτικής προβολίτιδας, δε διστάζουν να κάνουν περίεργα και παράτολμα πράγματα: να ανέβουν σε μοτοσυκλέτα, να πηδήξουν με αλεξίπτωτο, να μπουν σε λασπόλουτρα, να κάνουν μπάτζι τζάμπινγκ και ό,τι άλλο τους περάσει από το μυαλό. Αρκεί να "γράφει" στο γυαλί...

Σημαντικό στοιχείο που τους καθιστά όμοιους είναι το γεγονός οτι και οι δύο αναφέρονται στο τρίτο πρόσωπο όταν μιλούν για τον εαυτό τους. Αυτό, πέρα από δείγμα υψηλής αυτοεκτίμησης είναι και δείγμα μεγάλης ιδέας για τον εαυτό τους...

Και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, έχουν και οι δύο το ίδιο ψώνιο: την πολιτική!

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω ομοιότητες, μπορούμε να απονείμουμε στον Παναγιώτη Ψωμιάδη τον επίσημο τίτλο της Έφης Θώδη της πολιτικής! Άντε, και σε καλή μεριά...

You Might Also Like

1 σχόλια