ΑΥΤΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

By Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

ΔΕΝΔΙΑΣ !

Ο νέος σούπερ-ήρωας, ο πιο ατρόμητος, ο δίκαιος, ο προστάτης των αδικημένων, ξεκινώντας ...από τον εαυτό του!
Ο υψίστης διανοίας αυτός υπουργός έκανε λοιπόν την παρακάτω δήλωση, σχετικά με τις ευθύνες για την απόδραση Παλαιοκώστα:
.
"Βεβαίως, υπάρχει πολιτική ευθύνη και βεβαίως την έχει ο ομιλών την πολιτική ευθύνη. Την καταλόγισε στους άμεσους συνεργάτες του ως έκρινε και εάν έκρινε ότι την είχε και ο ίδιος στο βαθμό που έπρεπε, σας διαβεβαιώ ότι θα παραιτείτο."
.
Με λίγα λόγια, ο κ. Δένδιας καταλόγισε στον εαυτό του πολιτική ευθύνη για την απόδραση, όμως κατόπιν ωρίμου σκέψεως και συσκέψεως μετά του ιδίου του του εαυτού έκρινε οτι δεν είχε ευθύνη σε μεγάλο βαθμό, όχι τόσο ώστε να παραιτηθεί!
.
Κοινώς, κατά τον κ. Δένδια, οι υπουργοί κρίνουν μόνοι τους τις πράξεις και τις ευθύνες τους και ανάλογα με την απόφαση που θα πάρουν αποφασίζουν πως θα τιμωρήσουν τον εαυτό τους. Είναι η λεγόμενη "μέθοδος της αυτοκρισίας"!
Ως υπουργός δικαιοσύνης ο κ. Δένδιας σκέφτεται να εφαρμόσει τη μέθοδο αυτή συνολικά στην ελληνική δικαιοσύνη. Για παράδειγμα, όταν με το καλό συλληφθεί και πάλι ο Παλαιοκώστας θα τοποθετηθεί μπροστά σε έναν καθρέφτη και θα του ζητηθεί να κρίνει τον εαυτό του και να επιβάλει και την ποινή! Το ίδιο θα γίνει συνομικά και για όλους τους κατάδικους των φυλακών αλλά και για όσους συλλαμβάνονται στο εφεξής.
.
Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου πειράματος θα είναι πολλαπλά θετικά: θα αποσυμφορηθεί η δικαιοσύνη αφού οι δικαστές δε θα χρειάζεται να δικάζουν, θα ελαφρυνθούν οι δικηγόροι, αφού δε θα πρέπει πλέον να παρίστανται σε χρονοβόρες δίκες και θα μπορούν να αφιερωθούν στα πραγματικά τους καθήκοντα που είναι η εκλογή τους στη Βουλή, η συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια ποδοσφαιρικών ομάδων κλπ.
Επίσης, θα βελτιωθεί σημαντικά το ηθικό ποιόν των εγκληματιών, οι οποίοι θα έρχονται αντιμέτωποι πια με τη συνείδησή τους και μόνο.
.
Η ιδιοφυής αυτή πρόθεση του κ. Δένδια δικαιολογεί απόλυτα την επιλογή του από τον πρωθυπουργό στη θέση του υπουργού δικαιοσύνης. Μάλιστα, θα προτείναμε στην επόμενη κυβέρνηση να κρατήσει τον κ. Δένδια στη θέση του, για να μπορέσει να ολοκληρώσει το εμπνευσμένο έργο του...

You Might Also Like

0 σχόλια